Afspraken – Huisartsenpraktijk Kruizinga en van Rooij – Amsterdam

Huisartsenpraktijk Kruizinga en van Rooij

Op onze website kunt informatie vinden over onze huisartspraktijk en ons team. Daarnaast treft u informatie aan over hoe wij te bereiken zijn en waar u ons kunt vinden. Ook vindt u het laatste praktijknieuws op onze website. Als laatste hebben wij voor u een patiëntportaal met online services: u kunt via de website online afspraken maken, een e-consult doen en herhaalrecepten aanvragen.

Bereikbaarheid

Huisartspraktijk Kruizinga en Van Rooij
Berlaarstraat 201
1066 PL Amsterdam
Tel: 020-6697444
Bij spoed:
020-6697444 optie 1 of 112
Herhaalrecept:
020-6697444 optie 2
Afspraken:
020-6697444 optie 3 

Afspraken

De praktijk is dagelijks geopend van 8:00 uur tot 17:00 uur.

Voor het maken van een afspraak of voor overleg of advies kunt u dagelijks tot 16.30 de assistente bellen op telefoonnummer: 020-6697444 optie 3. Tevens kunt u 24/7 via het patiëntportaal digitaal een afspraak maken voor een (beeldbel)consult of ons online een e-consult sturen. Voor meer informatie hierover, kunt u kijken onder het kopje patiëntportaal hier op de website.

Bij een spoedgeval, dat wil zeggen dat er sprake is van een levensbedreigende situatie zoals bijvoorbeeld pijn op de borst, ernstige benauwdheid of een val, kiest u optie 1

De assistente is opgeleid om te beoordelen hoe dringend uw klacht is. Dit heet triage. Zij zal daarom altijd enkele vragen stellen over de aard van uw klacht. Zo kan zij beter inschatten op welk termijn een afspraak gemaakt moet worden.

Wij hebben overleg van 10:30 tot 11:00 uur en wij lunchen van 13:00 tot 13:30 uur. De praktijk is dan alleen telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen.

No-show tarief

Invoering no-show tarief
Het komt helaas steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen. Met ingang van 10 juli 2024 hebben wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een ‘no-show’ tarief ingevoerd.

Waarom een ‘no-show’ tarief?
Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. Als u niet op uw afspraak verschijnt, had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen in deze tijd. Wij proberen de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. Iedereen wil met een medische klacht immers graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?
Meld dit dan uiterlijk 4 uur voor de gemaakte afspraak telefonisch bij de assistente op nummer 020-6697444. Indien de afspraak staat tussen 8.00 uur en 10.00 uur, dient u de werkdag ervoor uiterlijk vóór 16.00 uur te bellen. Er wordt dan géén no-show tarief berekend. Als u vergeet om u afspraak af te zeggen, krijgt u 1x van ons een waarschuwingsbericht. Gebeurd het hierna nogmaals, dan zijn we helaas genoodzaakt u een no-show factuur te sturen.

De hoogte van het no-show tarief
Het no-show tarief is een vergoeding voor de kosten die de praktijk maakt.

In onze praktijk hanteren we het volgende tarief:

  • Enkel consult: € 12,21,-
  • Dubbel consult: € 24,43,-

Dit betreft ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners.
(NB: een afspraak bij onze POH-GGZ en diabetesverpleegkundige is altijd een dubbel consult)

Hoe werkt het?
U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post of e-mail. Wij verzoeken u deze rekening zo snel mogelijk te betalen.

Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat u onverhoopt opeens toch niet kunt komen (binnen de 4 uur voordat u de afspraak heeft). Mocht dit het geval zijn, dan verzoeken wij u om als nog contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing.

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.