Coronavirus – Huisartsenpraktijk Kruizinga en van Rooij – Amsterdam

Huisartsenpraktijk Kruizinga en van Rooij

Op onze website kunt informatie vinden over onze huisartspraktijk en ons team. Daarnaast treft u informatie aan over hoe wij te bereiken zijn en waar u ons kunt vinden. Ook vindt u het laatste praktijknieuws op onze website. Als laatste hebben wij voor u een patiëntportaal met online services: u kunt via de website online afspraken maken, een e-consult doen en herhaalrecepten aanvragen.

We hebben nog griepprikken over. Dus heeft u uw griepprik nog niet gehaald en zou u hem nog wel willen? Bel dan de assistente en maak een afspraak om hem alsnog te laten zetten.

De verwachting is dat er dit jaar een forse griepgolf komt, dus we raden u aan om als u een uitnodiging heeft de griepprik alsnog te nemen.

Bereikbaarheid

Huisartspraktijk Kruizinga en Van Rooij
Berlaarstraat 201
1066 PL Amsterdam
Tel: 020-6697444
Bij spoed:
020-6697444 optie 1 of 112
Herhaalrecept:
020-6697444 optie 2
Afspraken:
020-6697444 optie 3 

Coronavirus

Laat u bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping) altijd direct testen op corona, hoe mild de klachten ook zijn. Bel 0800-1202 voor het inplannen van een testafspraak.

Let op! Wij proberen uw vraag of gezondheidsklacht nog zo veel mogelijk telefonisch of digitaal af te handelen. Mocht de huisarts na telefonisch contact beoordelen dat u toch fysiek op de praktijk gezien moet worden, dan wordt u natuurlijk gezien op het spreekuur.

U mag dus niet naar de praktijk komen zonder dat er eerst telefonisch contact is geweest met de assistente. Kijk voor alle antwoorden over corona eerst op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden voordat u de assistente belt.

Lees alle informatie hieronder goed door. Indien u hierna nog vragen heeft, kunt u de assistente bellen.

Om zo efficiënt mogelijk te werken, proberen wij om alles wat telefonisch kan, ook telefonisch af te handelen. Dit betekent ook dat u niet zomaar meer binnen kunt lopen in de praktijk, u belt altijd eerst de assistente. Zij beoordeelt samen met de huisartsen of u op de praktijk gezien dient te worden of dat u telefonisch geholpen kunt worden door haar of de huisarts. Wij rekenen op uw begrip hiervoor. Deze verandering heeft tot gevolg dat u ook met urine of herhaalrecepten niet zomaar meer binnen kunt lopen, maar eerst telefonisch contact heeft met de assistente.

Heeft u herhaalrecepten nodig?

Spreek deze dan in op de receptenlijn via ons telefoonnummer of herhaal ze op onze website via het patiëntportaal. In het menu links op deze website kunt u zich via het kopje patiëntportaal registreren als nieuwe gebruiker of inloggen en vindt u meer informatie over het patiëntportaal. Via het patiëntportaal kunt u, naast herhaalrecepten, ook een e-consult doen bij de huisarts. E-consulten zijn alleen geschikt voor niet acute en korte, niet complexe vragen aan de huisarts. Bijvoorbeeld voor een huidafwijking die u aan de huisarts wilt laten zien. Het voordeel van een online consult is namelijk dat u ook gelijk meteen een foto mee kunt sturen van de huidafwijking. Ook kunt u het gebruiken om bijvoorbeeld de huisarts te laten weten wat er uit het bezoek in het ziekenhuis gekomen is, om dingen te overleggen met de huisarts of om bijvoorbeeld uw lijstje met bloeddrukken naar de huisarts te versturen (door deze toe te voegen als bijlage).

Heeft u verkoudheidsklachten, keelpijn, loopneus, niezen, hoesten, benauwdheid, verlies van geur of smaak en/of verhoging tot 38,0 graden Celsius?

Laat u testen, hoe mild uw klachten ook zijn. Bel 0800-1202 om hiervoor een afspraak te maken. Tot u de uitslag heeft, blijft u thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Dat betekent dat u niet naar school, werk of naar buiten gaat. Houd ook afstand (1,5 meter) van de mensen die bij u in huis wonen. Ook als u denkt dat uw klachten wel meevallen. Pas als u een dag helemaal klachtenvrij bent geweest (bij een positieve corona testuitslag) of bij een negatieve corona testuitslag, kunt u weer naar school, werken en naar buiten. U hoeft ons niet te bellen. Uw klachten zijn mild. Kijk op www.thuisarts.nl wat u zelf kunt doen bij deze klachten.

Worden uw klachten erger?

  • U heeft koorts (meer dan 38 graden Celsius) én u hoest of ademt moeilijk?

Dan kunt u eventueel bellen met ons of de huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten contact op.

Vragen over het coronavirus

Heeft u vragen over het coronavirus of de ziekte die u ervan krijgt, COVID-19, kijk dan op de speciale website van Rijksoverheid of kijk op de website van het RIVM www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden Of bel met het publieksinformatienummer 0800 – 13 51.

Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten krijgt en laat u testen