Gegevens uitwisseling – Huisartsenpraktijk Kruizinga en van Rooij – Amsterdam

Huisartsenpraktijk Kruizinga en van Rooij

Op onze website kunt informatie vinden over onze huisartspraktijk en ons team. Daarnaast treft u informatie aan over hoe wij te bereiken zijn en waar u ons kunt vinden. Ook vindt u het laatste praktijknieuws op onze website. Als laatste hebben wij voor u een patiëntportaal met online services: u kunt via de website online afspraken maken, een e-consult doen en herhaalrecepten aanvragen.

Bereikbaarheid

Huisartspraktijk Kruizinga en Van Rooij
Berlaarstraat 201
1066 PL Amsterdam
Tel: 020-6697444
Bij spoed:
020-6697444 optie 1 of 112
Herhaalrecept:
020-6697444 optie 2
Afspraken:
020-6697444 optie 3 

Terug naar overzicht

Gegevens uitwisseling

De huisarts houdt een dossier bij over de patiënt. Hierin staat informatie die belangrijk is voor de behandeling. De huisarts legt vast wat de klachten zijn en welke behandeling gegeven wordt. De apotheker legt vast welke medicijnen iemand krijgt en voor welke medicijnen hij of zij allergisch is. De apotheker en de huisarts werken in verschillende systemen die niet automatisch gekoppeld zijn en zij dus niet van elkaar kunnen inzien. Ook als u op de huisartsenpost komt, kan de huisarts daar niet het dossier van uw eigen huisarts inzien. Voor een betere zorg willen uw huisarts, de apotheker en de huisarts op de huisartsenpost digitaal gegevens met elkaar uitwisselen via een regionaal netwerk, het LSP. Via het netwerk kunnen zij zien of medische gegevens beschikbaar zijn en deze opvragen. Dit is met name belangrijk als iemand een onbekende arts of een andere apotheek bezoekt.

De huisarts is tegenwoordig verplicht om een afwijkende nierfunctie door te geven aan de apotheek. De dosering kan op deze manier worden aangepast en verdere schade wordt hierdoor voorkomen.

Heeft u nog geen toestemming gegeven voor het LSP? Doe dit dan alsnog via de assistente.

Zie ook www.lspamsterdam.nl 

Publicatiedatum: 21-07-2021