POH-GGZ – Huisartsenpraktijk Kruizinga en van Rooij – Amsterdam

Huisartsenpraktijk Kruizinga en van Rooij

Op onze website kunt informatie vinden over onze huisartspraktijk en ons team. Daarnaast treft u informatie aan over hoe wij te bereiken zijn en waar u ons kunt vinden. Ook vindt u het laatste praktijknieuws op onze website. Als laatste hebben wij voor u een patiëntportaal met online services: u kunt via de website online afspraken maken, een e-consult doen en herhaalrecepten aanvragen.

Bereikbaarheid

Huisartspraktijk Kruizinga en Van Rooij
Berlaarstraat 201
1066 PL Amsterdam
Tel: 020-6697444
Bij spoed:
020-6697444 optie 1 of 112
Herhaalrecept:
020-6697444 optie 2
Afspraken:
020-6697444 optie 3 

Terug naar overzicht

POH-GGZ

In onze praktijk werkt een praktijkondersteuner huisartsen voor geestelijke gezondheidszorg, kortweg POH-GGZ. De POH-GGZ is iemand met kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg.

Voor veel mensen is het prettig om niet (meteen) doorverwezen te worden naar een psycholoog of de GGZ. De POH-GGZ biedt het voordeel dat mensen met psychische vragen op een makkelijke manier naar een deskundige binnen de huisartsenpraktijk kunnen worden verwezen.

In een gesprek brengt de POH-GGZ met u uw klachten en vragen in kaart. Ook is het mogelijk dat met u gesproken wordt over de geschiedenis van uw klachten en over wat u al geprobeerd heeft om van uw klachten af te komen.

Vervolgens adviseert de POH-GGZ u en uw huisarts over een mogelijke aanpak van de klachten. Dit kunnen een aantal vervolggesprekken bij de POH-GGZ zijn. Ook kunt u voor een vervolg naar de huisarts teruggaan. Tenslotte is het mogelijk dat er een advies wordt gegeven voor verdere behandeling of begeleiding. Dit kan bijvoorbeeld maatschappelijk werk, zelfhulpwebsites, de psychologenpraktijk of de GGZ.

De POH-GGZ kan dus helpen door:

  • het verhelderen van problemen.
  • het geven van voorlichting over klachten, oorzaken en mogelijke oplossingen.
  • kortdurende behandeling of begeleiding in de huisartspraktijk.
  • nazorg na behandeling in de GGZ.

De POH-GGZ heeft een beroepsgeheim. Dat betekent dat hij/zij niet met andere praat over de zaken die u vertelt.

In overleg met u kan uw huisarts u doorverwijzen naar de POH-GGZ. Via de assistente kunt u een afspraak maken voor een gesprek.

Zeg uw afspraak alleen af als dit echt niet anders kan. Het is belangrijk dat u minimaal 24 uur van tevoren afbelt bij de praktijk. In de tijd die voor u gereserveerd was, kan dan nog iemand anders bij de POH-GGZ komen. Als u niet afbelt moet de huisarts kosten maken. U krijgt dan een nota consult niet nagekomen.

U hoeft voor de gesprekken met de POH-GGZ niet te betalen. De kosten worden vergoed door de basisverzekering. Uw eigen risico wordt niet aangesproken omdat de zorg onder de huisartsenzorg valt. Ook hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Bij ons werkt Cliviante Sint Jago als POH-GGZ, zij werkt op woensdag en donderdag.

Publicatiedatum: 21-07-2021